.

.


mai lah jdi temanku yg setia...

Sunday, 19 May 2013

Dapat Bergambar & Tweet From Zizan Raja Lawak In 1 Day

                     
                                Assalammualaikum....

What a Wonderful Day!!!! Dapat bergambar dan tweet dari Abg Zizan dalam masa 1 hari.
Pergghhhhhh serius xpercaya kot...ketar lutut ni bak kata org kedah tau. Walaupun kira cerita ni dah basi sebab berlaku bulan januari but still nak story mory juga kat korang walaupun dah basi still in memory and still HOT ok....Ko Hadok??? Tgkp gambar gan abg zizan dan tweet dalam masa 1 hari??? Xde kan?? kan??                 (saja nak bagi korg jelez  hahaha *gelak jahat )

Ok mai nak story mory macam mana saya boleh berjumpa gan Abg Zizan ni (pggl abglah ek sbb tua 9 tahun Hormat!!Hormat!! bkn sbb gatai tau hehe) Date dgn Abg Zizan ke??? Choiiiiiiiiii kalau date alangkah bahagianya lah hahaha.....Kalau korg nak tau malam sblm saya jumpa abg zizan blh plk saya termimpikan abg zizan..serius. Tula patutlah mimpi abg zizan mlm tu rpe2nya petanda nak jumpa abg zizan esoknya tu hah hahaha.

 Saya jumpa abg zizan ni dekat Busana Mall ala kat bangunan mara yg sebelah Sogo tu yang agak baru jugalah bukanya. Sebenarnya saya dah tahu dah abg zizan akan ke busana mall tu untuk perasmian kereta Chevrolet Mister Potato dari twitter dia, tu yg pakat pi sana tu. Dah minat org kata apa pun blh jadi haha...

Elok je sampai Busana Mall tu, elok jugalah abg zizan keluar tang tu juga. Hai macam ada chemistry plk haha. Abg zizan ditugaskan sbgai pengacara untuk majlis tu dan sbgai duta mister potato....gua cakap lu perghhh bila wa nampak dia kuar je keterujaannya semacam....sonok bagai haha macam xpercaya zizan depan mata gua seyh...serius rasa nak pengsan pun ada. Artis Pujaan wa depan mata gua ni beb sape xterujakan. Mata ni xlari dari pandang abg zizan hahaha







                           Abg Zizan ditemubual wartawan HipTv

                                Time ni Abg Zizan depan gua je der

Tapi bukan senang nak tangkap gambar gan abg zizan ni dia punya bodyguard punyalah kawal dia...so terpaksalah kejar bagai...bodyguard dia asyik cakap nanti kejap sat lg tangkap...then tunggulah abg zizan habis makan,dah abis mkn tunggu abg zizan kena interview gan wartawan plk hrrmm mmg lama jugalah tunggu...nak tgkap gambar punya psl kan mcm tadi saya cakap dah minat apa pun blh jadi haha so sgguplah tggu...then smpi abg zizan nak pegi toilet pun kteorg kejar haha bukan apa xtau pun dia nak gi toilet ingatkan time tu dia nak blk dah sbb dia otw ke lift so rasa macam dah xde harapan je nak tgkp gambar gan abg zizan nak sedih dah tau padahal rpenya2 dia pegi toilet...so tunggulah kat luar toilet tu pulak sekali dgn bodyguard dia hahaha.

Time abg zizan keluar je dari toilet apa lagi cepat2lah pegi kat abg zizan cakap " Bang,bang....nak tgkp gambar blh??" Abg Zizan pun jawablah " Bolehhhhhhhh" perghhh bila dia cakap boleh tu dgn suara serak2 basah dia tu serius cair nak pengsan woahhh hahaha then teruslah bagi kamera kat bodyguard dia aka Abg Kimi klu xsilap ( klu yg ZTF tu rsenya kenallah abg kimi tu kan..kwn abg zizan). Jadi tangkaplah gambar gan abg zizan tu......
                                               
                               TARAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                                     
                                    Ni lah gmbr saya dgn abg zizan. 


Ok abaikan senyuman saya yg ter-over excited tu gan muka mcm xpercaya tu haha

Lepas tangkap tu cakaplah "terima kasih bang" kat abg zizan then ingat nak ucp congrats skli kat dia sbb kan time ni  abg zizan baru mng Maharaja Lawak Mega gan abg johan tapi xterkata plk bila abg zizan dah dpn mata haha. Abg Zizan pun jawablah "Sama-sama" serius cair kali keberapa tah hahaha. Dah dpt tgkp gambar tu mcm xberpijak dibumi yg nyata pula rasanya ewaahhhh. 

Balik rumah pulak duk sibuk bertwitterlah pulak.Tweet macam2 bagai...excited jumpa abg zizanlah katekooo. Elok pulak time saya tweet tu abg zizan on9 twitter plk hah mmg kena dgn masanya lah kan ....
(macam ada chemistry pulak lagi skli haha ).

Mula-mula abg zizan balas tweet yg adik saya balas pada saya. 
Tweet saya yg adik saya balas dan RT then abg zizan bls tweet adik saya

Apa lagi adik saya pun kecoh ar kat saya abg zizan balas tweet dia arrrghhh ni xblh jadi saya pun tweetlah lagi kat abg zizan..and U KNOW WHAT ???
He reply my tweet...WAHHH serius lagi sekali macam xpercaya excited bangattt ok bangatt haha cepat je dia balas ok hahaha U KNOW WHAT HE REPLY????

Tweet gua yg abg zizan bls tu der haha

Arrrrggghhhhh serius rasa nak pengsan derrrrrrrrrr.....wa rasa sgguh bertuah sangat!!!! Dahlah dpt tgkp gambar gan abg zizan pagi tu then ptg tu plk dapat tweet dari abg zizan serius teruja bangat.....semuanya berlaku dalam satu hari dan hari yg sama. Syukur sangat akhirnya dapat juga diketemukan dengan abg zizan dapat juga bertentang mata dengan abg zizan.Finalllllllllyyyyy haha. Rasa sungguh bertuah sekali dan hari yang sangat2 mengembirakan saya. Xkan ku lpe macam durian runtuh rasanya sekali dpt tgkp gambar gan tweetlah haha. Xkan ku lpe this wonderful day 22.1.2013.

Bulan 1 adalah bulan saya dpt jumpa abg zizan depan mata...macam awal bulan satu ari tu jumpa abg zizan time Maharaja Lawak Mega kat Ipoh tp time tu xdelah dpt jmp dpn2 bertentang mata tp kali ni hujung bln 1 dpt jmp dpn2 tu siap dpt tgkp gmbr and tweet plk tu hahaha...Happy Bangat!!!

Kepada anda semua yg membaca dari awal smpi akhir saya minta maaplah kalau penulisan saya kali ni agak kegedikkan sikit dan ter-over biasalah terujalah katekooo...hehe ter-over excited terlebih plk hehehe maap ye...

              

   Tapi xkan ku lupa hari ni 22.1.2013......What a Woderful Day!!!!!!!










No comments:

Post a Comment