.

.


mai lah jdi temanku yg setia...

Saturday, 10 May 2014

Pertanyaan tentang Matrikulasi Selangor



Assalamuaalaikum....

Kebelakangan ni saya tengok banyak je trafik ke blog saya dan post yang paling hint diterjah tak lain tak bukan tentang Kolej Matrikulasi Selangor. Ini x lain xbukan mesti adik-adik atau bakal-bakal pelajar kolej matrikulasi selangor yang punya kerja nak tau maklumat tentang kolej yang bakal mereka daftar xlama lg kan??kan?? Dah xsabarlah tuuu....excited katakoooo...hehehe. Xpe dik akak dulu pun macam gitu juga excited sangat macam-macam nak tahu macam-macam nak tanya.

Tapi akak pasti ramai yang datang blog akak ni nak tahu tentang KMS ni dan nak tanya macam-macam tentang KMS sebelum melangkah masuk kannn...tapi takut nak tanya soalan sebab blog akak ni macam xupdate je kang tanya jawab ke akak ni.....xpun ti basi je soalan aku ni xterjawab. Jangan lagu tu adik2 sorilah akak minta maaf akak dah jarang update kekangan masa tapi jangan risau akak selalu ushar tengok komen2 tapi SEKARANG NI HAH special untuk KORANGGG SEMUAAA ADIK-ADIK AKAK AKA BAKAL-BAKAL JUNIOR AKAK YG BAKAL MENJEJAKKAN KAKI KE KMS korang nak tanya apa tanya jela kali ni akak akan sentiasa tgk blog akak ni demi menjawab persoalan-persoalan adik-adik akak ni yang excited xsabar nak masuk kms ni....nak tanya apa tanya je In Shaa Allah selagi akak blh jawab dan bantu akak akan jawab dan bantu..OK???? Anything nak tanya komen je kat bawah komen tu ek...In Shaa Allah akak jawab :)


Apa guna akak senior kalau tak boleh bantu adik senior dia kan?? hehe

Oh last but not least akak lupa nak ucap kat adik-adik akak ni semua...TAHNIAHHHHHHH!!!! Sebab bakal melanjutkan pelajaran ke Kolej Matrikulasi Selangor. :)




Friday, 24 January 2014

Blog Berwajah Baru.


                                                                                          
Assalammualaikum

Selamat Datang ke blog saya yang berwajah baru.Sempena dengan tahun baru 2014 ni, blog saya pun kenalah berwajah baru juga....kalau tak bosan je rasanya asyik background yang sama.

So macam mana dengan wajah baru blog saya??? OK X??? Bila masuk tenang dan sejuk je mata memandang x??haha. Ada rasa macam sweet2 mengimbau kenangan time tadika belajar nyanyi lagu twinkle2 little star.....ada x Macam Comel jeeee Macam Cantik jeee....haha.

 OK!!!OK!!! Xnaklah macam perasan jeee dan macam syok sendiri jeeee kan. Padahal org lain rasa blog kita berserabut sakit mata sakit hati kan. Jadi nak mintalah pendapat korang tentang wajah baru blog saya ni supaya blog saya dapat jadi blog yang sedap mata memandang tak menyakitkan mata dan jiwa raga. Ialah kadang2 bila kita masuk blog seseorg tu bila lagu yang diletak entah papa mulalah sakit telinga dengar. Dan salah satu tarikan blog utk menarik pembaca pun adalah melalui kekemasan,tak terlalu padat dan serabut serta sedap mata memandang.

Setiap orang mempunyai pendapat yang berbeza2 dari segi pandanganya dan korang pun mesti ada yang dah berpengalamankan pasal blog2 ni yang mana patut letak yang mana patut hindar yang mana sesuai dan lebih tahu tentang selok belok blog untuk menarik lagi pembaca.....jadi anda boleh berkongsi dengan saya or share pendapat dan pandangan korang tentang wajah baru blog saya ni. Jangan risau just jujur seikhlas hati kalau xcantik cakap je kalau serabut cakap je....saya terima kritikan dan pandangan anda.

 Saya ingin ucapkan terima kasih berbanyak pada sesiapa yang sudi berkongsi pendapat,ilmu dan pandangan anda tentang wajah baru blog saya ini dan juga terima kasih kerana sudi singgah ke blog saya.
                                       
                                            Jazakumullah Khairan :)

                                       Assalammualaikum......




Wednesday, 1 January 2014

Happy New Year 2014


Assalammualaikum.....

smiley faces

Yeahhh....First post for 2014!!!!



                                  Goodbye 2013 and Hello 2014.
smiley faces



2013 has been a year full of sadness but also a happiness. For all the good and bad things happened throughout the year.

Alhamdulilah, Allah knows the best. Things may not start off too well, but the ending is usually better than we expected. Banyak yang perlu dilepaskan, utk sesuatu yang lebih baik. Kita hanya mampu memasang impian dan merancang. If we fail to plan, we plan to fail, but His plans are always better than our dreams.

I hope 2014 will bring us a lot more memorable happy momeries and succeed in our life...In Shaa Allah...Aamiin.

                            
                                         Happy New Year People :)